nieuws

Makelaars gaan elkaar keuren

bouwbreed Premium

Nu de wettelijke bescherming van de titel ‘makelaar’ is vervallen, gaan makelaars elkaar op vakbekwaamheid keuren. In plaats van de overheid bewaakt de Stichting Certificering Register-Makelaar Onroerende Zaken het niveau van de ingeschreven makelaars.

Omdat iedereen zichzelf nu makelaar kan noemen, heeft de sector besloten de goede naam van de onroerendgoedverkoper veilig te stellen door een certificaat te ontwikkelen. De stichting is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), de Landelijke Makelaars Vereniging (LMV), Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) en de Vereniging Eigen Huis. Na het behalen van een toets krijgt een kandidaat het certificaat dat vijf jaar geldig is. Verlengen kan, mits aan verplichte na- en bijscholing is voldaan. Makelaars die voor 1 maart zijn beëdigd, kunnen direct in het register instromen.

Reageer op dit artikel