nieuws

Hibin onderzoekt profijtbeginsel

bouwbreed

De Vereniging van Handelaren in Bouwmaterialen in Nederland (Hibin) gaat onderzoeken hoe de organisatie in de toekomst gefinancierd moet worden. Dat meldt Hibinfo, het maandelijks verschijnende orgaan van de branche-organisatie.

Onderdeel van het onderzoek is de eventuele toepassing van het profijtbeginsel voor de eigen leden. Het onderzoek, dat inmiddels is gestart, wordt uitgevoerd door USP Marketing Consultancy, het onderzoeks- en adviesbureau voor de bouw en woonwereld. Een werkgroep van Hibin gaat mede naar aanleiding van het onderzoek een advies uitbrengen aan het bestuur over de financieringsgrondslag.

Het onderzoek zal bestaan uit twee delen: diepte-interviews met vijftien leden en een telefonische enquête onder ruim honderd leden. Bij de branche-organisatie zijn circa 240 leden aangesloten.

De algemene ledenvergadering van Hibin zal in december dit jaar

een besluit nemen over de toekomstige financieringsgrondslag. Ook andere branche-organisaties, zoals bijvoorbeeld de schilderswerkgeversvereniging Fosag, beraden zich over de invoering van het profijtbeginsel.

Reageer op dit artikel