nieuws

Greenpeace eist verbod giftige stoffen

bouwbreed

Milieuorganisatie Greenpeace wil dat de overheid het gebruik van twee schadelijke en giftige stoffen verbiedt. Het gaat om broomhoudende vlamvertragers en organotin-verbindingen. Volgens Greenpeace verstoren deze stoffen de hormoonhuishouding bij mensen en zijn zij schadelijk voor de natuur. Ze komen voor in computers, koffiezetapparatuur, meubels, behang en vloerbedekking. Volgens Greenpeace zijn er goede alternatieven voor.

Greenpeace heeft de stoffen aangetroffen in het stof van parlementsgebouwen in acht landen, waaronder de Tweede Kamer. Dat bleek toen de inhoud van stofzuigerzakken werd onderzocht. “Ze zullen dus ook in veel andere gebouwen zitten”, concludeert M. Beekman van Greenpeace.

Met het onderzoek hoopt Greenpeace de Tweede Kamer aan te sporen om de productie en het gebruik van de stoffen te verbieden. Minister Pronk (milieu) werkt aan een nota over chemische stoffen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels