nieuws

Duitse bouw krijgt steun van minister

bouwbreed

Bondsminister Bodewig zegt een uiterste inspanning te leveren om de crisis in de Duitse bouw te overwinnen. In een overleg met voorzitter Walter van brancheorganisatie Deutsche Bauindustrie benadrukte de bewindsman de zorgen in de sector uiterst serieus te nemen.

“De bouw heeft toekomst en ik ben er zeker van dat we de problemen zullen overwinnen. Dat is niet alleen belangrijk voor de sector zelf, maar voor ons allemaal. Want de bouw, met zijn vele middelgrote bedrijven, functioneert als centrale branche in onze economie”, aldus bouwminister Bodewig.

Bovenop de jaarlijkse investeringen uit zijn begroting, die dit jaar 30,2 miljard gulden bedragen, komt de komende drie jaar 9,7 miljard uit het toekomstinvesteringsprogramma. Het antifileprogramma levert tussen 2003 en 2007 nog eens 8,3 miljard gulden op.

Reageer op dit artikel