nieuws

Corporatie legt centrale satellietinstallatie aan

bouwbreed

Woningcorporatie Het Oosten gaat bij toekomstige nieuwbouw- en renovatieprojecten gemeenschappelijke satellietinstallaties aanleggen. Ook krijgt het overgrote deel van al haar woningen een aansluiting op een glasvezelnet. Dat heeft Het Oosten vrijdag bekendgemaakt bij de lancering van de eerste ICT-woning in Amsterdam-Osdorp.

Het Oosten beheert vijf procent van alle woningen in de stad. Volgens L. Bobbe, hoofd productontwikkeling, bestaat bij veel bewoners belangstelling voor nieuwe informatiediensten. “We bieden onze bewoners een nieuwe keuzevrijheid. Naast de traditionele kabel- en telefoonaansluiting krijgen zij toegang tot supersnel internetgebruik en de ontvangst van tientallen internationale televisiekanalen.”

De eerste ICT-woning is onderdeel van een complex van 260 woningen in het herstructureringsgebied Zuidwest Kwadrant in Amsterdam-Osdorp. Het glasvezelnet biedt een verbinding met een snelheid van 10 megabit per seconde, dat is tweehonderd keer sneller dan een traditionele telefoonverbinding. De exploitatie van het glasvezelnet is in handen van Bredband Benelux BV, een nieuw bedrijf dat innovatieve breedbanddiensten aan de consument wil aanbieden.

“De gebruiker krijgt internettoegang zonder wachttijd, betaalt geen telefoontikken meer en wordt bovendien in staat gesteld omvangrijke bestanden snel te verzenden en te ontvangen”, aldus een woordvoerster.

Zweeds

In de toekomst moet internet worden uitgebreid met nieuwe producten, waaronder televisie, telefoon en video-on-demand. Bredband is vorig jaar opgericht door het Zweedse Bredbandsbolaget en investeerdersgroep Continuum. Het zal 75.000 corporatiewoningen in de Randstad van een glasvezelaansluiting voorzien, zo is afgesproken met het samenwerkingsverband Kristal.

Over de kosten van internetgebruik voor de sociale huurders wenst het bedrijf geen mededelingen te doen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels