nieuws

Breedbandinternet ‘supersnel’

bouwbreed

Zes woningcorporaties hebben een contract met Bredband Benelux BV ondertekend voor de aanleg van een glasvezelnet ten behoeve van breedbandinternet voor circa 75.000 woningen.

De woningcorporaties die zijn verenigd in Kristal NV, willen hiermee de bewoners de mogelijkheid geven om van een snelle internetverbinding gebruik te maken. “Supersnel”, volgens J. Holwerda van Bredband, “Want wij bieden een snelheid die tweehonderd keer hoger ligt is dan een gewone telefoonlijn.”

Op dit moment lopen er twee proefprojecten in Amsterdam en Eindhoven. Holwerda: “Hoewel het in principe technische pilots betreft, verdiepen we ons ook in de wensen van de gebruikers. Het blijkt dat de interesse voor een aansluiting zeer groot is.” De abonnementskosten blijven, volgens Holwerda, onder de prijs van de bestaande systemen als televisiekabel en ADSL.

Het bijkomend voordeel van een breedbandverbinding is de mogelijkheid dat op termijn de snelle verbinding gebruikt kan worden voor van ontvangst van televisie-uitzendingen en video-on-demand.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels