nieuws

Bouwbonden richten actiecentrum in

bouwbreed

De vakbonden hebben vrijdag een landelijk actiecentrum ingericht dat acties in de bouw gaat voorbereiden. De bonden zijn daartoe overgegaan na het stuklopen van het overleg over een nieuwe cao afgelopen woensdag.

Het actiecentrum is ondergebracht in het hoofdkantoor van FNV Bouw in Woerden. Van daaruit gaan FNV Bouw, de Hout- en Bouwbond CNV en Het Zwarte Corps (HZC) de te verwachten acties voorbereiden en coördineren.

De bonden raadplegen momenteel hun achterban om de verdere actiestrategie vast te stellen. Ook worden bouwplaatsen bezocht door bestuurders en kaderleden om bouwvakkers via pamfletten te informeren over de ontstane situatie.

Het conflict tussen werkgevers en werknemers draait vooral om loon, medezeggenschap en atv-dagen. De bonden eisen in totaal 6 procent loonsverhoging, de werkgevers willen niet verder gaan dan 4 procent. De cao geldt voor 160.000 werknemers in de bouw.

Reageer op dit artikel