nieuws

Akzo Nobel doet voorlopig eindbod

bouwbreed Premium

Na bijna vier dagen van overleg zijn vakbonden en de directie van Akzo Nobel het nog niet eens over een nieuwe cao. De directie heeft gisteren een voorlopig eindbod neergelegd, dat voor de bonden zwaar te verteren is. Dat heeft CNV Bedrijvenbond gisteren gezegd.

De directie wil volgens de CNV-bond de huidige winstdelingsregeling inruilen voor een nieuwe resultaatafhankelijke beloning. Ook wil het concern tornen aan de 36-urige werkweek.

Voor de bonden is dit onbespreekbaar. Verder zijn de bonden niet te spreken over het loonbod. Akzo biedt in het eerste jaar 4 procent en in het tweede jaar 3,75 procent. ‘Onvoldoende’, meent de Bedrijvenbond. De bonden leggen het bod uiterlijk vandaag voor aan de kaderleden. Als zij het afwijzen, dan moeten de partijen opnieuw aan tafel, aldus het CNV. De cao geldt voor 14.000 werknemers.

Reageer op dit artikel