nieuws

Aannemer trouwste beursbezoeker

bouwbreed Premium

Aannemers zijn de meest trouwe beursbezoekers. Dat blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy. Vervolgens is van alle bouwvakbeurzen de Internationale Bouwbeurs bij aannemers met afstand het populairst. Ruim 61 procent van de Nederlandse aannemers heeft dan ook dit jaar de beurs in Utrecht bezocht.

Het Rotterdamse onderzoeksbureau heeft het beursbezoek doorgelicht van de Internationale Bouwbeurs die onlangs in Utrecht werd gehouden. Hiervoor heeft het bureau ruim driehonderd bedrijven geïnterviewd.

“In het algemeen kan worden geconcludeerd dat de Internationale Bouwbeurs door een groot percentage van de onderzochte marktpartijen wordt bezocht”, stelt drs. Jan-Paul Schop, managing partner van USP.

Verder blijkt dat de Internationale Bouwbeurs de belangrijkste vakbeurs voor bouwend Nederland is. Op ruime afstand volgt de Nederlandse Bouwvakbeurs in Zuidlaren.

Via de Bouwbeurs blijft bouwend Nederland op de hoogte van nieuwe producten. Een opvallende constatering, te meer daar uit het onderzoek tevens blijkt dat 50 procent zegt op de beurs geen nieuwe producten te hebben gezien.

Marktstatus

Een belangrijke reden voor bedrijven om naar de beurs te gaan is relaties onderhouden en nieuwe contacten opdoen. Schop: “De markt vindt verder dat grote fabrikanten vanwege hun marktstatus verplicht zijn op vakbeurzen aanwezig te zijn en dan met name met het oog op het relatieonderhoud.”

Op pagina 3: Naar beurs voor relaties en producten.

Reageer op dit artikel