nieuws

Zwemstadion kost maximaal 45 miljoen

bouwbreed

Het nieuw te bouwen internationale zwemstadion in Eindhoven gaat maximaal 45 miljoen gulden kosten. Dat blijkt uit een vrijdag door de gemeente openbaar gemaakt dossier. Het Rijk heeft al eerder toegezegd 10 miljoen gulden te willen bijdragen.

Voor die 45 miljoen kan Eindhoven een 50- en een 25-meterbad bouwen, alsmede een duiktoren. Wordt alleen het 50-meterbad aangelegd, dan bedragen de kosten ruim 35 miljoen.

In verband met de nieuwbouwplannen is de renovatie van het huidige zwembad de Tongelreep tijdelijk opgeschort. De nieuwe accommodatie moet onderdak kunnen bieden aan internationale zwemevenementen. Als de nieuwbouw doorgaat, krijgt Eindhoven de beschikking over een uitgebreid sportcomplex. Het zwemstadion verrijst te zijner tijd namelijk naast het bestaande ijssportcentrum, dat beschikt over een semi-overkapte 400-meterbaan en een ijshockeyhal en het indoorsportcentrum dat onder meer geschikt is voor internationale tenniswedstrijden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels