nieuws

Van Vuuren Deuren hoopt op doorstart na faillissement

bouwbreed

Deurenfabrikant Van Vuuren Deuren BV uit het Friese Grouw stevent af op een faillissement. Het bedrijf draait momenteel goed, maar kampt met een schuldenlast van drie miljoen uit het verleden.

De belastingdienst, bij wie de schuld is opgebouwd, eist nu op korte termijn een bankgarantie. Omdat het bedrijf die niet kan geven dreigt het faillissement. De verwachting is dat er een doorstart wordt gemaakt.

De CNV Hout- en Bouwbond verwacht dat het faillissement nog deze week wordt uitgesproken. Van Vuuren hoopt vervolgens met een nieuwe financier een doorstart te kunnen maken. De zorg van de CNV gaat daarbij vooral uit naar de 57 personeelsleden. “We zullen ons met name sterk maken voor de oudere werknemers die voor de vut staan. Zij mogen niet de dupe worden”, stelt Johannes Osinga van het CNV.

Van Vuuren is al langere tijd op zoek naar een overnamekandidaat. Zo waren er gesprekken met een Belgische onderneming en met de Doorwingroep, in Nederland marktleider op het gebied van deurenbouw. Deze kandidaten haakten echter af en daarmee was voor de Belastingdienst de maat vol. De fabriek heeft hier in het verleden door toedoen van de toenmalige directeur Pit een enorme schuldenlast opgebouwd. De nieuwe directeur, Johan Lodewijk, zette de onderneming met succes weer op de rails.

“Spijtig”, noemt Osinga de zet van de Belastingdienst. “Van Vuuren is een goed bedrijf. We hebben goede hoop dat er snel een doorstart wordt gemaakt.” Waarschijnlijk gebeurt dat wel in afgeslankte vorm. Het personeel bij Van Vuuren weet ook niet of en hoeveel ontslagen er vallen, laat een woordvoerster weten. Directeur Lodewijk was niet bereikbaar voor een reactie en de Belastingdienst wil geen commentaar geven.

Reageer op dit artikel