nieuws

Toparchitect voor eigen huis in Venlo

bouwbreed Premium

Je eigen villa laten bouwen, ontworpen door een bekende architect. Die mogelijkheid biedt Heijmans Vastgoed uit Eindhoven de kopers van veertien zogenaamde architectuurkavels in de toekomstige villawijk Nieuw Stalberg in Venlo.

Heijmans heeft hiervoor inmiddels zo’n twintig gerenommeerde architecten uit Nederland en België benaderd.

In de geplande villawijk, die tweehonderd woningen op 35 hectare omvat, zijn 66 vrije kavels voorzien. Veertien daarvan worden verkocht aan kopers die graag eens willen samenwerken met een bekende architect. Daartoe kunnen zij kiezen uit het lijstje dat door Heijmans en de gemeente Venlo wordt opgesteld. Volgens

T. van der Horst van Heijmans Vastgoed is het is voor de meeste kopers moeilijk zelf in contact te komen met deze architecten. Het project moet ook de wijk als geheel meer aanzien geven. “Zo snijdt het mes aan twee kanten”, aldus de projectontwikkelaar.

Van der Horst kan nog geen namen noemen van architecten, omdat er nog geen toezeggingen zijn gedaan. Hij verwacht uiteindelijk tien tot twaalf bekende ontwerpers op het lijstje te kunnen plaatsen.

Reageer op dit artikel