nieuws

Slachtoffertje ongeval met dakelement overleden

bouwbreed Premium

De elfjarige jongen uit het Friese Blauwhuis die zondag in coma raakte toen hij op een bouwplaats in zijn woonplaats een betonnen dakelement op zich kreeg, is aan zijn verwondingen overleden.

Hij lag sinds het ongeval in kritieke toestand in het ziekenhuis van Sneek. Uit onderzoek van de Arbeidsinspectie regio Noord blijkt dat de aannemer de zaken op de bouwlocatie niet goed voor elkaar had.

De jongen was samen met vriendjes op de bouwplaats aan het spelen, toen een dakelement door de harde wind omwaaide en de jongen eronder bekneld raakte. Zijn broertje sloeg alarm en omstanders bevrijdden het slachtoffertje, dat door ambulancepersoneel moest worden gereanimeerd.

De Arbeidsinspectie stelde vast dat de dakelementen niet waren vastgesjord, zoals is voorgeschreven. Bovendien was de bouwlocatie niet afgesloten, hetgeen wettelijk is verplicht. Er hangt aannemer Jelle’s Bouwbedrijf uit Greonterp, een proces-verbaal boven het hoofd, verklaart hoofdinspecteur J. Laemers van de bouwinspectie. Het onderzoek is overigens nog niet geheel afgerond. Er moeten nog enkele getuigen worden gehoord.

De aannemer is erg aangeslagen door het ongeval. Gisteravond heeft de directeur van het bedrijf met de ouders om de tafel gezeten en zijn medeleven betuigd. “Dit is een zware klap voor de ouders en voor ons”, laat hij aangeslagen weten. Het is nu nog niet duidelijk of de ouders juridische stappen ondernemen tegen de aannemer.

Reageer op dit artikel