nieuws

Romkes wint weer StruCad-prijs

bouwbreed Premium

Adviesburo Romkes BV heeft voor de tweede keer de internationale StruCad-prijs gewonnen. Ditmaal kreeg het bureau de prijs voor het tekenwerk voor de Borneobruggen in Amsterdam. De twee stalen bruggen zijn ontworpen door Ingenieursbureau Amsterdam en bestaan elk uit zo’n vijfentwintighonderd onderdelen.

Volgens een toelichting van Adviesburo Romkes is het onmogelijk de ruimtelijke constructie van de Borneobruggen met de hand of met het tekenprogramma AutoCad uit te werken. Het is echter wel gelukt met de software van StruCad, ontwikkeld door het Engelse bedrijf AceCad. In Nederland wordt StruCad geleverd door ECCS in Hoofddorp.

De tekeningen van de Borneobruggen eindigden in Nederland op de tweede plaats, in Europa op de eerste plaats en wereldwijd eveneens op de eerste plaats. In totaal werden niet minder dan vijfentwintigduizend tekeningen ingezonden. In 1997 kreeg Adviesburo Romkes de StruCad-prijs voor het tekenwerk voor winkelpromenade Kerkbrink in Hilversum.

Reageer op dit artikel