nieuws

Leidsche Rijn voert parkmanagement in

bouwbreed

Ondernemers op het bedrijventerrein van Leidsche Rijn moeten verplicht meedoen aan parkmanagement. De gemeente Utrecht, beheerorganisatie Grontmij en het bestuur van de parkmanagementvereniging ondertekenden daarvoor een overeenkomst.

Bij parkmanagement richten bedrijven en de gemeente samen de openbare ruimte en de particuliere kavels in en onderhouden die ook gezamenlijk. Het systeem wordt als eerste ingevoerd op het bedrijventerrein De Wetering-Noord. Hier komen zo’n dertig bedrijven op 28 hectare uitgeefbaar terrein.

Met het ondertekenen van het erfpachtcontract verplichten ondernemingen zich gebruik te maken van de parkmanagementdiensten en de bijbehorende vergoeding over te maken. Daarna kunnen zij lid worden van de parkmanagementvereniging. Die sluit een contract met een organisatie die de parktaken door middel van onderaannemers uitvoert. De vereniging bepaalt welke diensten worden geleverd.

Reageer op dit artikel