nieuws

Kandidaten groenste plaats van Nederland

bouwbreed Premium

Negen steden en dorpen doen dit jaar mee aan de competitie groenste stad en dorp van Nederland.

Dat heeft de organisator van de wedstrijd, de stichting Entente Florale Nederland bekendgemaakt.

Voor het eerst is dit jaar in de wedstrijd ook de gemeentelijke natuurprijs van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) opgenomen. De winnaars mogen meedoen aan de Europese finale.

In de categorie plaatsen met meer dan 15.000 inwoners (steden) doen Alphen aan den Rijn, Assen, Drachten, Nijmegen en Ommen mee.

Baarlo, Dokkum, Groesbeek en Lochem strijden om de titel groenste dorp van Nederland. In oktober worden de prijswinnaars bekendgemaakt. Dit jaar mogen Sittard en Dreischor zich groenste stad en dorp noemen. Zij wonnen de competitie in 2000 en doen dit jaar mee aan de Europese wedstrijd.

Reageer op dit artikel