nieuws

Geen rode kaart, maar rode weg voor hardrijder

bouwbreed

In de toekomst zal het wegdek van kleur veranderen, als het verkeer de maximumsnelheid overschrijdt. Die voorspelling deed ir. N.M.M. Koeleman van de Dienst Weg- en Waterbouwkunde van Rijkswaterstaat op de derde Bouwspiegelbijeenkomst.

Wegen worden volgens Koeleman steeds intelligenter. Zij zullen in overleg met mobiliteitsleveranciers zoals autofabrikanten en producenten van ICT (informatie- en communicatietechnologie) worden ontwikkeld.

De wegenbouwbranche moet zich voorbereiden op een intensieve samenwerking met de ICT-sector. Hetzelfde geldt voor de waterbouw, hoewel daar op de bijeenkomst minder aandacht aan werd besteed.

De Bouwspiegel is een samenwerking van SBR, CUR en Bricsnet, met als doel de toepassing van ICT in de bouw te bevorderen. De Bouwspiegel heeft een website (www.bouwspiegel.nl) en organiseert discussiebijeenkomsten. De eerstvolgende vinden plaats op 19 maart en 11 april.

Op de bijeenkomsten is ruimte voor discussie over alle aspecten van ICT en de bouw, van planvorming tot oplevering en van marketing tot management.

Reageer op dit artikel