nieuws

Gecombineerde beurs voor railexperts en tunneldeskundigen

bouwbreed

De gecombineerde beurs Rail-Tech en Infra-Tunnel is dé ontmoetingsplaats voor experts op het gebied van railinfrastructuur, tunnelbouw en ondergronds bouwen. De internationale vakbeurs is met vijfduizend bezoekers misschien geen grote beurs, maar imponeert met veel materieel en dagvullende conferenties.

Het is voor de derde maal dat de gecombineerde beurs wordt georganiseerd. J. Haarhuis, directeur van organisatiebureau Europoint in Zeist: “De belangrijkste reden om beide evenementen gelijktijdig te organiseren is, dat thema’s en technologieën op bepaalde aspecten niet alleen raakvlakken hebben, maar elkaar zelfs gedeeltelijk overlappen.”

Ruim 12.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak is gereserveerd voor meer dan honderdvijftig bedrijven uit binnen- en buitenland. Ten opzichte van vorige beurzen is dat een lichte afname, maar dat is het gevolg van fusies van bedrijven, aldus Haarhuis.

Trots meldt Haarhuis dat ook grote bedrijven als Siemens en Bombardier zich presenteren. Dat vergroot volgens hem niet alleen het internationale karakter, maar maakt het evenement ook meer dan alleen een beurs voor leveranciers.

Het inrichten van de beurs zal een hele klus zijn. Zo legt Strukton Railinfra BV maar liefst hondervijftig meter spoorlijn aan voor twee rijtuigen met een lengte van veertig meter.

Kwaliteit

De organisatie verwacht ongeveer vijfduizend bezoekers. Dat lijkt in vergelijking met de enorme aantallen van bijvoorbeeld de Bouwbeurs erg weinig. Toch denkt communicatiemederwerker B. Venema van Strukton Railinfra dat het zinnig is op de beurs te staan: “Het gaat niet om de aantallen, maar om de kwaliteit van de bezoekers en exposanten. Het is voor ons goed om onze klanten en opdrachtgevers in een andere omgeving te zien dan aan de onderhandelingstafel. Daarnaast zijn we door de beurs in staat te laten zien wat we allemaal in huis hebben. We maken bijvoorbeeld gebruik van technieken in de railinfrastructuur, zoals monitoring op afstand, die ook in andere systemen toepasbaar zijn. Denk maar eens aan het monitoren van tunnels.”

De organisatie verwacht een gespecialiseerd en deskundig publiek, dat op 4 en 5 april conferenties kan bijwonen.

De beurs wordt gehouden op 3,4 en 5 april in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.

Reageer op dit artikel