nieuws

Demontabel vloerverwarmingssysteem met golfkarton en aluminium is ook recyclebaar

bouwbreed Premium

In het kader van IFD-bouwen heeft WTH Vloerverwarming uit Dordrecht een vloerverwarmingssysteem ontwikkeld met aluminium warmtegeleidingsplaten en golfkartonnen steun- en isolatieplaten. Het lichtgewichtsysteem is demontabel en geschikt voor hergebruik.

Als ondergrond dient een droge en vlakke vloer van hout of een steenachtig materiaal. Hierop wordt, indien nodig, 0,2 millimeter dik PE-folie gelegd om optrekkend vocht tegen te gaan. Op het folie worden voorgevormde golfkartonnen isolatieplaten aangebracht.

In de groeven van deze isolatieplaten komen de aluminium warmtegeleidingsplaten te liggen. Weer in de groeven van deze platen wordt de WTH vloerverwarmingsbuis met een diameter van zestien millimeter gemonteerd. Door de deling in elf vinnen van de warmtegeleidingsplaat is deze flexibel en ontstaat er een optimaal contact voor warmteoverdracht tussen vloer en plaat. De gemiddelde opwarmtijd van het systeem bedraagt 30 minuten. De golfkartonisolatie en de steunplaat zorgen voor zowel thermische als akoestische isolatie.

Als afwerking van dit ‘droog systeem’ kan gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld houten platen of vezelversterkte gipsplaten. Direct daar overheen kan een houten vloer worden aangebracht, onder de voorwaarde dat de vloer de belasting gelijkmatig kan verdelen. De toelaatbare vloerbelasting is daarbij afhankelijk van de vloeropbouw.

WTH Vloerverwarming BV, Dordrecht, telefoon (078) 6510640.

Reageer op dit artikel