nieuws

‘Bedrijven in Next 150 moeten ook in Midkap’

bouwbreed

Bedrijven in de Euronext 150, moeten ook een notering in de Midkap van de Amsterdamse beurs krijgen. Dit zegt Boskalis-topman Van Gelder in een gesprek met Cobouw.

“Het is toch vreemd dat je op Europees niveau profvoetbal speelt, maar nationaal bij de amateurs moet spelen”, meent Van Gelder. De baggeraar zit op basis van de handel in aandelen en de liquiditeitspositie wel in de Euronext, maar is aan de AEX veroordeeld tot de zogenoemde smallcaps. In het nieuwe systeem van de beurs krijgen die niet langer een doorlopende notering, maar zullen ze twee keer per dag verhandelbaar zijn.

Vooral Heijmans-baas Janssen is daar fel tegenstander van, omdat hij vreest dat daardoor de belangstelling voor die aandelen nog verder zal terugzakken. Niet alleen worden bedrijven daardoor overnamegevoeliger, maar zelf grote overnames plegen, is ook bijna onmogelijk.

“Voor ons geldt dat dus niet”, zegt Van Gelder, die nog steeds een verdere concentratie in de baggermarkt voorspelt. “Op dit moment is de markt echter zo bruisend, dat er geen noodzaak is voor partijen om samen te gaan. Maar het zou mij verbazen als er de komende jaren geen sprake zou zijn van samengaan van bedrijven. Dat zou ook een goede zaak zijn.”

Op pagina 5: ‘Groei absoluut nodig voor marktleiderschap’.

Reageer op dit artikel