nieuws

Verwarming op lage watertemperatuur

bouwbreed Premium

Brink Luchtverwarming heeft een luchtverwarmer ontwikkeld die geschikt is in situaties waar warm water de energiedrager is, zoals bij stadsverwarming. Deze indirect gestookte luchtverwarmer type Elan is vooral geschikt voor lage wateraanvoertemperaturen.

De Elan gebruikt het warme water om de lucht te verwarmen, die dan in de woning wordt gebracht met behulp van energiezuinige gelijkstroomventilatoren.

Volgens Brink kan dit systeem prima worden gecombineerd met gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. Het temperatuurrendement door warmteterugwinning is 95 procent, de bijdrage aan de EPC bedraagt 0,30. De combinatie moet de bewoner energiebesparing en een goed leefklimaat bieden.

Brink Luchtverwarming BV, Staphorst, telefoon (0522) 469944.

Reageer op dit artikel