nieuws

Persimmon/Beazer nu grootste ontwikkelaar

bouwbreed Premium

Na de overname van de Britse projectontwikkelaar Bryant Homes door Taylor Woodrow, voor twee miljard gulden, heeft concurrent Persimmon zich aangediend als kandidaat om Beazer over te nemen.

Het eerste bod van 1,8 miljard gulden is beslist niet het eindbod van Persimmon, die met het ingelijfde Beazer de grootste ontwikkelaar in Engeland wordt.

Beazer/Persimmon wordt dus ‘the number one’ op de markt met een jaarlijkse productie van circa 14.000 huizen en een gezamenlijke jaaromzet van 5.6 miljard gulden. Een fusie zou wel tot sluiting van een aantal verkoopkantoren leiden, omdat veel projecten van Beazer en Persimmon dicht bij elkaar liggen.

Taylor Woodrow en Bryant bouwen samen zo’n 6.000 huizen per jaar. Dat komt mede doordat de woningontwikkeling voor Taylor Woodrow minder belangrijk is dan de aannemerij.

De verwachting is dat de schaalvergroting op de Britse woningmarkt nu verder gaat. Middelgrote bedrijven als Berkeley Group of Wimpey zijn bang buiten de boot te vallen. Insiders weten dat aannemer Alfred McAlpine al met enkele projectontwikkelaars sprak.

Reageer op dit artikel