nieuws

Lafarge nu grootste cementbedrijf

bouwbreed

Het Franse Lafarge, ’s werelds grootste producent van bouwmaterialen, neemt de Britse cementproducent Blue Circle over. Na de overname wordt het Franse concern nu ook de grootste cementfabrikant ter wereld. De Fransen hadden al een belang van 22,6 procent in Blue Circle en verwerven nu het resterende belang van 77, 4 procent (490 miljoen aandelen). De Franse onderneming zei gisteren 495 pence per aandeel Blue Circle te hebben geboden, een bod waarop het Britse bedrijf is ingegaan. Vrijdag sloot het aandeel op 458 pence.

Het bod voor de resterende aandelen bedraagt zo’n 3,8 miljard euro (circa 8,4 miljard gulden). In totaal betaalt Lafarge zo’n 16,3 miljard gulden voor Blue Circle. De aandeelhouders van Blue Circle moeten nog wel akkoord gaan, maar van hen zijn geen problemen te verwachten. Ook zullen de Europese mededingingsautoriteiten (Europese Commissie) zich nog over de overname moeten buigen. De transactie zal vermoedelijk tegen de zomer worden afgerond.

Op pagina 2: Lafarge verwacht hoger rendement.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels