nieuws

‘Kozijn binnen vijf dagen op bouwplaats’

bouwbreed

Kunststofkozijnenfabrikant Europrovyl wil met twee nieuwe troeven de voorsprong op de concurrentie vasthouden. Naast een speciaal kozijn voor de nieuwbouwmarkt, heeft de onderneming in het Friese Augustinusga ook het Eurospeed-concept ontwikkeld. “Daarmee kunnen we in vijf dagen de kozijnen op de bouwplaats afleveren”, zegt directeur E. van Dijk.

De normale levertijd bedraagt volgens Van Dijk momenteel tussen de acht en tien weken. “We hebben onze organisatie er drastisch voor moeten aanpassen”, legt de directeur uit. Zo heeft de onderneming veel geld gestoken in nieuwe machines.

Met het nieuwbouwkozijn verwacht Van Dijk een nieuwe markt aan te boren. “Kunststofkozijnen zijn tot op heden vooral populair in de renovatiemarkt. Met het nieuwbouwkozijn gaan we ervan uit dat ook aannemers in de nieuwbouw de voordelen ervan onderkennen.”

Het nieuwe kozijn wordt tijdens de ruwbouwfase geplaatst, waarna metselaars er omheen metselen. De montage tijdens de bouw is mogelijk door de speciale constructie. “We hebben af fabriek een geprofileerde houten stellat om het kozijn heen gemonteerd, waardoor het water- en winddicht in de muur wordt geplaatst.”

Om de beide kozijnen met elkaar te verbinden, is een speciaal kliksysteem ontwikkeld. Door het koppelprofiel kunnen aannemers het kozijn als een gewoon houten kozijn verwerken. “Ze kunnen er gewoon in spijkeren”, geeft Van Dijk aan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels