nieuws

Grontmij verbetert financieringspositie

bouwbreed

Grontmij heeft eind 2000 een achtergestelde lening van 15 miljoen euro opgenomen bij NIB Capital Bank. De lening heeft een looptijd van tien jaar tegen een vaste rente. Hiermee verbetert de solvabiliteit van Grontmij zodanig dat extra leningen kunnen worden aangetrokken ter financiering van de voortgaande uitbouw van het Europese netwerk van het bedrijf.

Daarnaast maakt het bedrijf bekend dat de opname van een vijfjarige lening bij een bankenconsortium in een vergevorderd stadium is. Behalve voor permanente investeringen in Nederland, zullen deze extra middelen worden gebruikt om in Duitsland de positie te versterken via overnames van een aantal regionale advies- en ingenieursbureaus. Naast Nederland, België en Polen is Duitsland een thuismarkt van Grontmij.

Reageer op dit artikel