nieuws

Goederenspoorlijn naast HSL-tracé

bouwbreed

De Drechtsteden willen een goederenspoorlijn parallel aan het HSL-tracé door de Hoeksche Waard. De goederentreinen rijden nu nog door de binnenstad van Dordrecht en Zwijndrecht. Dit levert bij een toename van het goederenverkeer te veel risico’s op, stellen de steden.

De Drechtsteden schrijven dit in een reactie op het Nationaal Verkeers- en Vervoersplan van minister Netelenbos. Zij verwacht op het traject Dordrecht-Zwijndrecht een toename in het goederenverkeer van 150 tot 400 procent. De treinen, soms beladen met giftige en explosieve stoffen, vormen volgens de Drechtsteden een potentieel gevaar voor de tienduizenden buurtbewoners.

De steden willen dat de minister de aanleg van een goederenspoor naast het HSL-tracé onderzoekt.

Reageer op dit artikel