nieuws

Draaibare snelwisselaar voor de kleine hoekjes doorstaat toets met glans

bouwbreed

De Zweedse fabrikant van uitrustingsstukken SMP heeft het draaibare snelwisselsysteem Swingotilt in Duitsland in de praktijk kunnen toetsen. De Duitse onderneming Bömer en Glieneke uit Erkrath bij Dortmund hebben het hulpstuk ingezet bij werk in binnenstedelijk gebied.

D. Bömer: “Wij doen veel werk in kleine hoekjes en voor onze graafmachine, een binnendraaier, zochten wij een handig snelwisselsysteem. Van de Swingotilt hadden we eigenlijk alleen op beurzen gehoord. We hebben het toch aangedurfd.”

Zijn zakenpartner M. Glieneke heeft vooral naar de technische kanten gekeken. “Bij elke wissel moeten we kijken naar de verbindingen van de hydrauliekleidingen. Bij een snelwisselsysteem stellen we automatisch vast of het aanbouwstuk in de goede richting zit. Bij dit gecombineerde systeem gaat het automatisch goed.”

“Verder was ook van belang dat het gewicht van het systeem geen invloed zou hebben op de prestaties van de graafmachine. En omdat de flenzen en bouten van de grijper dezelfde zijn als wanneer we vast zouden aanbouwen, moet het ook mogelijk zijn andere uitrustingsstukken aan te bouwen. We denken dan bijvoorbeeld aan een sloophamer, betonhamer of vergruizers.”

De graafmachine met draaibaar snelwisselsysteem is sterk in kleine ruimten.

Reageer op dit artikel