nieuws

Ballast bouwt gasterminal in India

bouwbreed

Ballast Nedam ontwerpt en bouwt een terminal voor vloeibaar gas in Dahej, Gujarat in India. het bedrijf kreeg daarvoor opdracht van Petronet LNG.

Voor de uitvoering tekent een consortium. Daarin zitten naast Ballast de Japanse bedrijven Ishikawajima-Harima Heavy Industries, Toyo Engineering, Musui & Co en Itochu. De Japanners bouwen de vloeibaargasfabriek en de bijbehorende opslagtanks. Ballast Nedam legt onder meer een 800 meter lange golfbreker aan en een aanlandingsplaats met technische havenvoorzieningen. Het contract voorziet verder in een 2,4 kilometer lange steiger, servicesteigers, een pomphuis, een serviceplatform en installaties. Daarmee is een bedrag van 200 miljoen gulden gemoeid. Het werk moet in december 2003 gereed zijn.

Reageer op dit artikel