nieuws

Balfour Beatty in beklaagdenbank

bouwbreed

De Britse aannemer Balfour Beatty wordt mogelijk vervolgd voor de treinramp bij het Londense Hatfield, die vorig jaar oktober vier mensen het leven kostte. Het management van de betrokken divisie van Balfour Beatty en enkele andere medewerkers zijn verhoord door de speciale transportpolitie van Londen. De railinfrabeheerder Railtrack loopt eveneens kans te worden vervolgd. In Groot-Brittannië is het sinds enige tijd mogelijk ondernemingen wegens schuld aan een ongeval te vervolgen voor ‘corporate manslaughter’, ofwel doodslag door bedrijfsactiviteiten.

Het ongeval bij Hatfield is te wijten aan het volledig verbrokkelen van een stuk rail, zo blijkt uit een rapport. Op het moment van het ongeval was Balfour Beatty bezig met reparatiewerkzaamheden aan het traject.

De komende weken worden meer mensen verhoord en daarna zal de transportpolitie een rapport sturen naar de officier van justitie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels