nieuws

Aalberts Industries neemt Duitse AHC Groep over

bouwbreed

Aalberts Industries, fabrikant van onder meer tapsystemen, fittingen, kranen en speciale componenten, neemt de Duitse AHC Groep over. Met de acquisitie van dit bedrijf, dat zich bezighoudt met oppervlaktebehandeling, wil Aalberts zijn Europese netwerk voor industriële dienstverlening versterken.

De overname wordt volledig gefinancierd met eigen middelen. Het bedrag is niet bekendgemaakt.

De AHC Groep haalt met elf vestigingen verspreid over Europa een omzet van 120 miljoen gulden. Er werken 550 mensen. Het bedrijf bedient jaarlijks ruim zevenduizend industriële klanten en behandelt 250 miljoen producten. De technologie van de Duitser wordt beschermd door een aantal patenten, waarvoor licenties zijn verleend in onder meer de VS en Japan. De gebruikte chemicaliën worden in eigen productie samengesteld.

Aalberts verwacht dat de overname zal bijdragen aan de groei van de winst per aandeel in 2001. De industriële dienstverlener en leverancier van tap- en meetsystemen is al enige tijd agressief op overnamepad. Afgelopen jaar maakte Aalberts vijf acquisities bekend.

De nieuwste overname past binnen de strategie een Europees netwerk van servicecentra voor materiaalveredeling te realiseren. AHC meegeteld heeft Aalberts nu 36 centra in Europa en de VS.

Reageer op dit artikel