nieuws

Richtlijn: schelpen als ‘schone grond’

bouwbreed

Kiwa Certificatie en Keuringen in Rijswijk heeft een nationale beoordelingsrichtlijn voor schelpen opgesteld, de BRL 9326. Schelpen die in zee zijn gewonnen, zijn gewassen en voldoen aan bepaalde voorwaarden, gelden als ‘schone grond’ volgens het Bouwstoffenbesluit.

In de beoordelingsrichtlijn staan vier toepassingen genoemd: in kruipruimten, als vochtwering, in wegverhardingen en ten behoeve van drainage. De beoordelingsrichtlijn is opgesteld in opdracht van een leverancier van schelpen. Volgens een woordvoerder zijn er nog enkele andere leveranciers in het noorden en zuiden van Nederland. De BRL 9326 is nog niet definitief. Belanghebbenden kunnen de richtlijn aanvragen en tot 18 augustus reageren op de concept-richtlijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels