nieuws

Rechter legt beslag op fel begeerde kavel

bouwbreed

nuth – De rechtbank in Maastricht heeft op verzoek van E. Mantelaers, inwoner van Nuth, toestemming gegeven tot beslaglegging van 300 vierkante meter grond, eigendom van de gemeente Nuth. Het perceel grenst aan de kavel waarop Mantelaers een woning bouwt. Hij heeft met Nuth een principeovereenkomst bereikt over de overdracht en prijs (driehonderd gulden per vierkante meter). Zijn buurman, H. Stevelmans, wil de grond eveneens kopen. Een verzoek hiertoe, dat hij in 1995 bij de gemeente indiende, werd afgewezen.

Nuth wil beide partijen tevreden stellen door aan ieder de helft van de grondstrook te verkopen. Mantelaers ondertekende de conceptovereenkomst, Stevelmans niet. De gemeente heeft inmiddels een advocaat benoemd die bij de rechtbank moet trachten de inbeslaglegging ongedaan te maken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels