nieuws

Woody Allen als lastige buurman

bouwbreed

Hij is volgens veel Amerikanen de beste clown van de moderne tijd. Maar zijn buren Michael en Laura Fisch vinden Woody Allen helemaal niet amusant. Zij wonen in de 92ste Straat in Manhattan in New York. Manhattan West wel te verstaan, de chique kant van het eiland waar mensen wonen die het helemaal hebben gemaakt.

Woody Allen heeft de handen ineengeslagen met een andere buurman, Eli Zabar, die een vermogen heeft verdiend met zijn voedingsmiddelenhandel. Beide heren zijn fel gekant tegen de uitbreidingsplannen die het echtpaar Fisch heeft ingediend bij de stedenbouwkundige dienst van New York.

Met het belangrijkste deel van die uitbreiding hebben Allen en Zabar overigens geen moeite. Die gaat de kelder in en dat raakt hun woongenot niet, behalve wat bouwherrie gedurende enkele maanden.

Maar het andere deel zint hen niet. Dat betreft een verschuiving van de achterpui van drie meter de (achter-)-tuin in. “Dat scheelt veel zonlicht en gaat ten koste van onze bomen”, aldus Allen. De stedenbouwkundige dienst heeft het echtpaar gevraagd z’n bouwplannen aan te passen. Maar Woody Allen en Eli Zabar hebben al laten weten, dat elke vorm van uitbreiding aan de achterkant “onaanvaardbaar” is.

Reageer op dit artikel