nieuws

Waterwoningen winnen Rotterdamse kwaliteitsprijs

bouwbreed Premium

De zogenoemde deckwoningen en waterwoningen in de Rotterdamse nieuwbouwwijk ‘Nieuw Terbregge’ hebben de Rotterdamse bouwkwaliteitsprijs 2000 in de wacht gesleept. De woningen in deelplan ‘De Landjes’ zijn ontworpen door Mecannoo en gebouwd door Volker Bouwmij BV.

Proper-Stok Woningen is de ontwikkelaar van het deelplan. De Rotterdamse wethouder van volkshuisvesting en stadsvertnieuwing, H. Meijer, maakte de prijswinnaars gisteren bekend. De jury is in haar rapport lovend over de woningen en het project. “Er bestaat geen twijel: dit project is de winnaar. De architectuur en detaillering zijn uitstekend, de plattegronden bieden het comfort dat je binnen deze prijsklasse van dure koop mag verwachten”, aldus een bijna lyrische jurytoelichting. In totaal gaat het om 107 woningen, verdeeld over vier eilanden, die door middel van loopbruggen aan elkaar zijn verbonden. Vooral de inrichting van de openbare ruimte en met name de oplossing voor het parkeerprobleem valt op. Bewoners parkeren hun auto onder een ‘dek’ waardoor daarboven een fraai ‘leefdek’ is ontstaan. Met de jaarlijkse bouwkwaliteitsprijs probeert de gemeente Rotterdam vooral de kwaliteit van de nieuwbouw te verbeteren.

Reageer op dit artikel