nieuws

‘Overheid aansprakelijk voor schade’

bouwbreed Premium

Advocaat J. Beer ziet voldoende argumenten om de overheid aansprakelijk te stellen voor de schade van de vuurwerkramp in Enschede.

Hij zei dat gisteren voor de rechtbank in Den Haag. “Dat baseer ik op wat we hebben en wat we nog krijgen. Maar zoals ik het nu zie kunnen we de overheid aansprakelijk stellen.”

Voor de rechtbank zijn de afgelopen dagen diverse ambtenaren en minister Pronk (VROM) gehoord. Dat is gebeurd op verzoek van de advocaten van de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede op 13 mei. Beer licht zijn conclusie als volgt toe: “We hebben het over een onbekwame gemeente die vertrouwde op een instantie die niet genoeg geld had om haar medewerkers op cursus te sturen en fatsoenlijke controles uit te voeren. Het toezicht door de gemeente werd marginaal ingevuld en als er overtredingen werden geconstateerd dan werd daar niets mee gedaan.”

Over de hoogte van een schadevergoeding laat Beer doorschemeren dat het om honderden miljoenen guldens kan gaan.

Reageer op dit artikel