nieuws

Monitor vergelijkt binnensteden Randstad

bouwbreed Premium

In de Amsterdamse binnenstad wonen bijna evenveel mensen als er werken. Een groot verschil met de Rotterdamse binnenstad. Daar wonen 28 duizend mensen, de helft van Amsterdam, maar er werken er 88 duizend.

De eerste ‘Binnenstadsmonitor Rotterdam 1999/2000’ levert interessante uitkomsten voor een vergelijking van de binnensteden van Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Van alle binnensteden heeft Rotterdam de meeste kantoorruimte. De ‘Koopgoot’ heeft de positie van de Rotterdamse binnenstad als winkelgebied enorm versterkt. Dat blijkt uit de groei van de omzet en de stijging van de huurprijzen. Het Beursplein is na de Kalverstraat de winkellocatie waar de hoogste huurprijzen van Nederland worden betaald.

De ‘Binnenstadmonitor Rotterdam’ is een activiteit van het Bureau Binnenstad, een samenwerkingsverband van de dienst Stedebouw en Volkshuisvesting, Gemeentewerken en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.

Reageer op dit artikel