nieuws

Heijmans blijft derde

bouwbreed

Met de overname van IBC heeft Heijmans zijn positie op de Nederlandse bouwmarkt versterkt. Maar qua omzet blijft de nieuwe combinatie op een derde plaats steken.

Heijmans nam in nationaal verband al een derde plaats in, maar met een grote achterstand op de Koninklijke BAM NBM en Volker Wessels Stevin. De nieuwe combinatie verwacht in 2001 een omzet van bijna 5 miljard gulden en komt daarbij dicht in de buurt van Volker Wessels Stevin. De strijd om de tweede plaats op de Nederlandse markt kan dus beginnen. Nummer vier en vijf zijn Ballast Nedam en HBG. Wat betreft de omzet wereldwijd stond Heijmans volgens het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid op de vijfde plaats, na HBG, BAM NBM, Volker Wessels Stevin en Ballast Nedam. Het laatste bedrijf is veel meer internationaal georiënteerd dan Heijmans, maar qua omzet is het verschil nu zeer klein geworden. De overname van IBC is de tweede grote bouwfusie dit jaar. Vorige maand nam de BAM Groep de bouw- en infra-activiteiten van NBM Amstelland over. Een nieuwe grote fusie lijkt op handen. Al geruime tijd circuleren geruchten dat Strukton door een andere grote Nederlandse bouwer wordt overgenomen. Eerder dit jaar zette de Nederlandse Spoorwegen dochter Strukton in de etalage.

Reageer op dit artikel