nieuws

Fabrikant HEK International naar Zweedse Atle

bouwbreed Premium

De Zweedse investeringsmaatschappij Atle AB heeft de HEK International Group (hefsteigers, transportsteigers, liften) overgenomen van ThyssenKrupp AG.

De nieuwe eigenaar brengt HEK met het bedrijf Alimak (reeds eigendom van Atle) onder in een nieuwe holding. Daardoor ontstaat de grootste aanbieder wereldwijd van verticaal transport op basis van tandheugeltechniek voor constructiewerk, bouw en industrie. De overname heeft geen negatieve gevolgen voor het personeel. In de nieuwe structuur behoudt zowel Alimak als HEK zijn eigen identiteit.

Atle sluit nieuwe overnames niet uit. “Het is onze doelstelling binnen enkele jaren naar de beurs te gaan”, zegt algemeen directeur K. Kempainen van Atle. “Dus moet de nieuwe holding snel groeien door zelfstandige groei en acquisities.”

Atle is een participatiemaatschappij die investeert in niet beursgenoteerde bedrijven en actief participeert in de ontwikkeling ervan. Na enige tijd brengt het de bedrijven elders onder en trekt zich terug. Vorig jaar maakte het concern ruim 250 miljoen gulden winst.

Reageer op dit artikel