nieuws

Eemshaven krijgt afvalvergasser

bouwbreed Premium

Energieleverancier Epon in Zwolle wil voor 200 miljoen gulden een vergassingsinstallatie bouwen in de Groningse Eemshaven. Die moet per jaar een miljoen ton huishoudelijk afval en 200 duizend ton zuiveringsslib verwerken tot gas.

De installatie zou de Eemscentrale per jaar een besparing van ongeveer vijftig miljoen kuub gas opleveren.

De Eemscentrale verbruikt jaarlijks twee miljard kuub aardgas om 15 procent van de Nederlandse elektriciteit te leveren.

De elektriciteitsproducent heeft deze week de vergunningaanvraag voor de nieuwe installatie de deur uit gedaan. Woordvoerder J. Iserief verwacht dat de procedures ongeveer een half jaar gaan duren. De nieuwe vergassingscentrale zou eind 2001 klaar kunnen zijn.

Reageer op dit artikel