nieuws

Caterpillar neemt Italiaanse fabrikant Bitelli over

bouwbreed Premium

Caterpillar heeft de Italiaanse fabrikant van wegenbouwmachines Bitelli overgenomen. Caterpillar-importeur Geveke Zwaar Materieel gaat de Italiaanse machines in Nederland op de markt brengen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan dealercontracten.

Bitelli, tot nu toe in Nederland op de markt gebracht door de firma Bristar in Almelo die echter geen officiële dealer is, maakt verdichtingsmachines, asfaltafwerkmachines en asfaltfrezen.

Met de overname door Caterpillar gaat een aantal zaken veranderen. Zo ligt het voor de hand dat de verdichtingsmachines, die Caterpillar zelf ook maakt, uit productie worden genomen. Of Caterpillar in de Italiaanse fabriek de eigen machines gaat maken, is nog niet bekend.

De asfaltfrezen van Bitelli zullen zonder twijfel, misschien onder de naam Caterpillar, wel geproduceerd blijven worden. Want de Amerikaanse wegenbouwmachinegigant heeft deze niet in het programma.

Asfaltafwerking

De activiteiten van Bitelli en Caterpillar op het gebied van asfaltafwerkmachines worden gecombineerd, zo is de verwachting. Het zal nog wel enkele jaren duren voor het zo ver is. In de als kwalitatief heel goed bekend staande machines van Bitelli worden diverse merken motoren gebruikt, zoals Perkins, Mercedes en Deutz. Zonder twijfel zullen binnenkort in elk geval motoren van Caterpillar worden ingebouwd.

Bitelli is vooral sterk in kleinere asfaltafwerkmachines. Opmerkelijke telg is de BB611C, die overigens op de website van de Italiaanse fabrikant nog niet wordt gepresenteerd. Het machientje is maar net even meer dan een meter breed en kan (voet- en fiets)paden met breedten van 25 tot 160 centimeter leggen.

Meer materieelnieuws op pagina 9.

Reageer op dit artikel