nieuws

Bouw Euroborg gaat in oktober 2001 van start

bouwbreed Premium

De eerste paal voor het multifunctionele, 75 miljoen gulden kostende FC Groningen-stadion Euroborg kan in oktober volgend jaar de grond in. Dat is de verwachting van de gemeente Groningen. Het bestemmingsplan is inmiddels in procedure.

Tegelijk met de realisatie van de Euroborg kan ook een begin worden gemaakt met de nieuwbouw van de eerste kantoren in het omliggende Europapark.

In het megapark aan de zuidkant van Groningen worden alle nieuwe kantoren van de stad, variërend van vijf tot acht bouwlagen, voor de komende zes tot acht jaar gerealiseerd.

De belangstelling voor de kantoren in het Europapark, die zo veel mogelijk naar de specifieke wensen van de toekomstige gebruikers worden gebouwd, is groot. Ziektekostenverzekeraar Geové/ RZG, de belastingdienst en de Informatie Beheer Groep hebben laten weten serieuze interesse te hebben in de nieuwe kantorenlocatie.

Nadat de Euroborg en de meeste nieuwe kantoren klaar zijn, is ook voorzien in de nieuwbouw van enkele honderden appartementen in het Europapark.

Een verhaal apart vormt de geplande realisatie van het NS-station Kempkensberg. Den Haag heeft de aanvraag voor de nieuwbouw van dat station niet op het prioriteitenlijstje staan. Hoewel Groningen de aanvraag bij minister Netelenbos heeft gedeponeerd, ziet het er momenteel niet naar uit dat het NS-station met steun van het rijk vóór het jaar 2010 wordt gerealiseerd.

Reageer op dit artikel