nieuws

Wethouder treedt af na fout bij toewijzing bouwgrond

bouwbreed Premium

Wethouder Schelhaas van Hoogeveen treedt af vanwege een fout bij de toewijzing van bouwrijpe grond aan bouwbedrijf Moes in Pesse. Het gaat om grond van het nog aan te leggen bedrijventerrein Buitenvaart.

De aannemer kreeg door een fout in de cijferopstelling meer grond toebedeeld dan redelijkerwijs mocht worden verwacht. In geld uitgedrukt werd Moes voor drie miljoen overbedeeld. De fout is reeds hersteld, maar de wethouder stapt toch op. Schelhaas en de directie van Moes onderhandelden de afgelopen maanden over de verkoop van de maagdelijke grond aan de gemeente. Hoogeveen wil op deze locatie ten zuiden van de A37 een bedrijventerrein aanleggen onder de naam Buitenvaart. Er werd overeengekomen dat de gemeente de grond van Moes zou kopen en als bouwrijpe grond zou terugleveren.

Adviseur

“De fout is in eerste instantie gemaakt door een externe adviseur”, laat de wethouder in een toelichting weten. “Maar vervolgens is er niemand geweest die dat heeft gemerkt. Daar voel ik me politiek gezien verantwoordelijk voor.” Schelhaas zet zijn vertrek door om principiële redenen. Het is niet duidelijk wat hij nu gaat doen. Burgemeester Urlings noemt het vertrek van Schelhaas ‘spijtig’, maar hij respecteert het besluit. De optelfout kon worden hersteld door een soepele opstelling van Moes. “We hebben opnieuw moeten onderhandelen, maar daarbij zijn we uitgekomen op een bedrag dat we onder normale omstandigheden ook zouden hebben overeengekomen”, stelt woordvoerder De Jonge van de gemeente. Bouwbedrijf Moes was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel