nieuws

Steigerbouwers stappen op vanwege loonachterstand

bouwbreed

Vijftien werknemers van steigerbouwbedrijf Lousberg in Herkenbosch zijn per direct overgestapt naar 3D Steigerbouw in St.Odiliënberg. Achterstallig loon en vakantiegeld hebben hen daartoe aangezet.

De steigerbouwers hebben al drie weken lang geen loon ontvangen van Lousberg. Ook in de uitbetaling van het vakantiegeld is een achterstand opgetreden. In totaal zou het gaan om bedragen van rond de tienduizend gulden per persoon. FNV Bouw stelde Lousberg vorige week een ultimatum om de achterstallige betalingen na te komen. Het steigerbouwbedrijf gaf daaraan echter geen gehoor. De werknemers waren vervolgens van plan om (afgelopen vrijdag) collectief ontslag te nemen. 3D Steigerbouw bood vervolgens uitkomst door de vijftien steigerbouwers in dienst te nemen. “Bij de werknemers heerst nu opluchting, vooral omdat ze als club bij elkaar kunnen blijven”, zegt vakbondswoordvoerder M. Scheffers.

Boekhouder

Lousberg is in financiële nood geraakt mede doordat een voormalige boekhouder beslag heeft laten leggen haar vorderingen bij opdrachtgevers. Volgens Scheffers hield Lousberg er bovendien ‘geen adequate bedrijfsvoering’ op na. De vorderingen van de werknemers worden momenteel geïnventariseerd door de juridische afdeling van FNV Bouw. Een faillissement is nog niet aangevraagd door de werknemers.

Reageer op dit artikel