nieuws

Ponsnibbelen maakt come-back bij Trumpf

bouwbreed

Handelsmaatschappij Möller Metaal introduceert de ponsnibbelmachine Trumatic 5000R van Trumpf als wereldprimeur tijdens de vakbeurs Euroblech 2000. De machine gaat directe concurrentie aan met lasersnijmachines.

Volgens Trumpf, die ook lasersnij-installaties aanbiedt, is ponsen een goedkopere bewerking dan lasersnijden. Bovendien heeft een machine als de Trumatic het voordeel dat er ook omvormwerkzaamheden mee kunnen worden uitgevoerd. Ook kunnen materialen zoals verzinkt staal worden verwerkt, terwijl een lasersnijmachine daarmee volgens Trumpf problemen kan ondervinden.

Trumpf claimt verder dat de snedekwaliteit van de Trumatic 5000R kan concurreren met een door een laser gemaakt snijvlak en dat ponsnibbelen met de nieuwe machine ook voor kleine seriegroottes beneden de honderd stuks interessant is.

De Trumatic 2000R ponsnibbelmachine is in staat om per minuut maximaal 1200 slagen te maken, bij een steekafstand van één millimeter. Voor het markeren van werkstukken is een maximaal aantal slagen van 2800 per minuut haalbaar.

De maximale ponskracht bedraagt 220 kilonewton.

Handelsmaatschappij Möller Metaal BV, Hengelo, telefoon (074) 2498498.

Reageer op dit artikel