nieuws

Minister neemt proef met spoorblocker

bouwbreed

Er komt een proef met de spoorblocker als beveiliging van een spoorwegovergang. Wanneer een trein passeert komt een obstakel uit het wegdek en is het onmogelijk door te rijden.

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft de Tweede Kamer het experiment toegezegd tijdens de behandeling van haar begroting. Ze beloofde snel werk te maken van de introductie van de spoorblocker. Volgens PvdA-Kamerlid Van Gijzel werken de verschillende betrokken diensten elkaar tegen. Netelenbos benadrukte dat zij vanaf 1 januari de baas is van deze organisaties, die nu nog onder de Nederlandse Spoorwegen vallen. Van tegenwerking kan dan volgens haar geen sprake meer zijn. Om een einde te maken aan het dwarsbomen van de spoorblocker diende Van Gijzel samen met de fracties van VVD, D66 en GroenLinks een motie in waarin de minister wordt verzocht binnen drie maanden te rapporteren over de effecten van de spoorblocker en bij positief resultaat met een concreet uitvoeringsprogramma te komen. Minister Netelenbos durfde echter niet te zeggen of die termijn haalbaar is.

Reageer op dit artikel