nieuws

IVG profiteert van gunstige markt bedrijfsgebouwen

bouwbreed Premium

De onroerendgoedgroep IVG uit Bonn koerst dit jaar af op een winst van 134 miljoen gulden. De onderneming zegt te profiteren van de gunstige conjunctuur voor bedrijfsaccommodaties. IVG mengt zich sterk in de Duitse groeicentra Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg en München. Eveneens goede zaken worden gedaan in Brussel, Boedapest, Milaan, Madrid, Lissabon en Parijs.

De onroerendgoedgroep die samen met Hochtief de nieuwe luchthaven van Berlijn tot ontwikkeling wil brengen, mikt op een strategie van kopen en afstoten om snel winst te maken. Het bedrijf profiteert daarbij van waardestijgingen die zich voordoen in verschoven onroerendgoedcycli in Europa. In voorraad heeft het concern een ontwikkelingsreserve van circa een miljoen vierkante meter bruto kantoorvloer. Ruim een kwart daarvan bevindt zich in de realiseringsfase. In het derde kwartaal steeg de omzet van IVG met 19,9 procent tot 95,3 miljoen gulden. Belangrijke vorderingen werden gemaakt met het integreren van de omvangrijke aankopen van vorig jaar. De investeringen in de eerste negen maanden van dit jaar bedragen 255 miljoen gulden. Het geld vloeide in Duitsland naar de ontwikkeling van bedrijvenparken. In het buitenland investeerde IVG in projecten in Brussel en het centrum van Londen. Om een vaste voet te krijgen in Italië heeft IVG een vestiging geopend in Milaan. In de stad op de Povlakte nam de Bonner groep recent een omvangrijk pakket onroerende goederen over van Fininvest, waaronder vier kantoren. Op een toplocatie in Lissabon verwierf IVG het volledig verhuurde kantoorcomplex Omni-Building met bewoners als verzekeringsmaatschappij Gerling en de Banque de Bruxelles. De omzet van het bestandsmanagement verdubbelde tot 468 miljoen gulden. De groei komt uit hogere huren en de integratie van internationale portfolio’s. Vooral het concept oude bedrijfsterreinen om te toveren in moderne technologieparken werpt vruchten af. Aan de zijde van de projectontwikkeling steeg de omzet het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 67 procent tot 79,9 miljoen gulden. Aan de verkoopzijde worden als geslaagde transacties genoemd het afstoten van de Great Marlborough Street in Londen en het Edisonproject in Luxemburg.

Reageer op dit artikel