nieuws

Inpersen

bouwbreed Premium

Volgens het bijschrift bij de foto die midden op pagina 9 staat (Cobouw 30 oktober) zou het gaan om het inpersen van een stalen buisleiding. Te zien is echter een buis met opschrift “Johnston GRP”.

Dat betekent dat het hier om een kunststof buis gaat. GRP betekent GlassFiberReinforced Plastic, fabrikant is Johnston (Hobas). De beschreven buisafmetingen (diameter 860 millimeter en wanddikte 25 millimeter) passen ook prima bij deze buis en zijn niet gebruikelijk voor een stalen buis. Kunststof buizen, met name glasvezelversterkt polyester en epoxy worden steeds meer toegepast in de GWW-sector, al is deze sector nog relatief onbekend met deze materialen. Ir. J.E. Riemens Engiplast BV, Middelburg

Omgekeerd

Bij het artikel ‘Italië snakt naar plannen voor waterbeheer’ (Cobouw 1 november) zijn de foto’s niet vergelijkbaar omdat een van beide op kop geplaatst is. Hierdoor onstaat wel een erg vreemde situatie waarbij de gehele stad verplaatst lijkt naar de andere oever. Bij vergelijking van het stratenpratroon wordt de fout zichtbaar.

Reageer op dit artikel