nieuws

Grote bouwers geven meer inzicht in jaarrekeningen

bouwbreed Premium

Jaarrekeningen van grote bouwbedrijven worden overzichtelijker. Daarover hebben de grootste negen Nederlandse bouwers afspraken gemaakt. Door de maatregelen zijn de jaarrekeningen beter met elkaar te vergelijken.

Het gaat om een groep beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde aannemers met meer dan een miljard gulden omzet. Tot de groep behoren Ballast Nedam, de BAM Groep, Volker Wessels Stevin en Dura Vermeer. Door meer openheid van zaken te geven, hopen de beursgenoteerde bedrijven meer beleggers aan te trekken. Daarnaast willen ze hun imago in de financiële wereld verbeteren. De bedrijven maakten afspraken op het gebied van presentatie, omzetbegrip en segmentatie. “De bouwconcerns hanteren voortaan het uniforme begrip ‘bedrijfsopbrengsten’, waarmee het omzetbegrip beter en meer eenduidig wordt weergegeven”, zo lichten de bedrijven toe. Verder zullen de winst- en verliesrekening, balans en toelichtingen meer informatie bevatten over het werk dat in de verslagperiode is verricht en over opdrachten die in de portefeuille zitten. De beursgenoteerde bouwbedrijven hebben afgesproken vaker inzicht te geven in de resultaten die ze het komende jaar verwachten te bereiken.

Reageer op dit artikel