nieuws

Groenboek goedgekeurd

bouwbreed Premium

De Europese Commissie heeft voor het eerst een groenboek goedgekeurd, waarin de milieuaspecten van pvc worden geëvalueerd. Het groenboek is een resultaat van drie jaar studiewerk, waarin vijf studies zijn uitgevoerd ten aanzien van technische, wetenschappelijke en economische aspecten van de pvc-levenscyclus met betrekking tot gezondheidsaspecten.

De twee voornaamste aspecten zijn het gebruik van additieven, zoals lood, cadmium en ftalaten enerzijds en het beheer van pvc-afval anderzijds. Eén en ander heeft te maken met de te kiezen strategie ten aanzien van het gebruik van pvc, waarover de Europese Commissie begin 2001 een beslissing zal nemen. PVC is momenteel één van de meest gebruikte kunststoffen. Naar verwachting zal het pvc-afval ten aanzien van de huidige situatie tegen 2020 met een percentage van 80 procent toenemen. De Europese Commissie wil dit probleem nu aanpakken en ziet het groenboek als een belangrijke stap in de eerste openbare discussie op Europees niveau over met name de milieuaspecten van pvc.

Reageer op dit artikel