nieuws

Gore en Bush-week

bouwbreed Premium

Het was de laatste weken al continu kwakkelen op de beursvloer. De verkiezingen in de Verenigde Staten hebben het er niet beter op gemaakt.

De onzekerheid of het nu Gore of Bush wordt, heeft gezorgd voor een houding van afwachten. In Europa waren het vooral de telecomfondsen die in de hoek zaten waar de klappen vielen. Beleggers vrezen duidelijk dat de telecomhausse voorbij is. In Nederland is het wat dat betreft niet anders. Ook hier in het begin van de week kommer en kwel in de ICT- hoek. Binnen de oude economie lijkt een bedrijf als Corus daarvan te hebben geprofiteerd. Drie dagen op rij behoorde het tot de grootste stijgers. Curieus, gezien de problemen in Engeland. Binnen de bouwfondsen was het weer een weekje centen sprokkelen of verliezen. Arcadis hield begin deze week een heuse persconferentie om de beurswaarde op te krikken. Dit resulteerde in enkele dubbeltjes verlies door de week, waarna vrijdag echter herstel optrad. Een stuivertje meer dan de slotkoers een week eerder was de beloning. Wat dat betreft leverde het recept van HBG – niets doen – meer op. Na een wekenlange worsteling om niet onder de 10 euro te duiken, pakte het aandeel door de week heen telkens een dubbeltje of anderhalf. Vrijdag echter stuwde een sprong van een halve euro de koers ineens tot ver boven de 11 euro. Bovendien beweegt de omzet zich weer op een voor HBG normaal niveau. BAM moest de stijgende lijn van de laatste weken laten varen, evenals Boskalis. Voor de rest was het centenwerk zonder lijn.

Reageer op dit artikel